Ik-Kracht Boek

ikkrachkaft

Dit boek heb ik naar aanleiding van mijn ervaring en opleiding geschreven en is in 2010 verschenen. De officiële tekst staat hieronder:

In april 2010 is het boek Ik-kracht verschenen geschreven door Diana Kors.
In dit boek wordt beschreven wat Ik-Kracht is, hoe we het zijn kwijt geraakt en nog belangrijker: hoe we het weer kunnen hervinden of versterken.
De Ik-kracht wordt vanuit verschillende invalshoeken benaderd waaronder: Chakra’s, deelpersonen en systeemtheorie (familieopstellingen). Maar ook Ik-kracht en ondernemingen vormt een onderdeel van het boek. Diverse praktische oefeningen helpen je bij het hervinden en verstevigen van je Ik-Kracht.

Het boek bestellen:

Het boek kost € 13,50 excl. verzendkosten (€3,50 voor Nederland, € 9,50 buiten Nederland maar binnen Europa, sorry is gewoon kostprijs.)
Stuur een mail naar dianakors@outlook.com  met je naam, adres, woonplaats en ik stuur je het boek z.s.m. toe.

Verschenen recensies:

Op de site www.bol.com

Helder, concreet en praktisch een boek met handvaten voor iedereen Datum: 19 mei 2010 | Door: Anna4M

Mijn gemiddelde waarderingscijfer:
5 van de 5 Een boek dat je moet lezen als je zoekende bent en tegen problemen aanloopt waarvan in eerste instantie niet duidelijk is wat er precies speelt bij jou van binnen. In dit boek krijg je een brede en heldere uitleg, het leest gemakkelijk weg en het biedt een reeks aan handvaten om verder op door te gaan. EEN ECHTE AANRADER!
Pluspunten: Toegankelijk, Heldere boodschap, Inspirerend, Praktisch toepasbaar, Verrassend

BOEKRECENSIE: Ik-Kracht door Johan van de Velde, Schrijverspunt

‘Welk dier bezit volgens jou Ik-kracht?’ Deze vraag wordt vrijwel direct in het boek aan de lezer gesteld. Mocht u direct al aan het nadenken zijn welk dier dit moet zijn, dan is dit boek voor u een echte aanrader.

Ik-kracht is een authentieke kracht die je bij je geboorte meekrijgt. Hoewel dit een oerkracht is, kan deze afwezig of weggestopt zijn. De schrijfster neemt de lezer mee om deze kracht weer te ervaren en beschrijft hiervoor diverse oefeningen. Omdat ze gebruik maakt van verschillende invalshoeken, zoals chakra’s, de piramide van Maslov en de invloed van het gezin, wordt het begrip Ik-kracht duidelijk neergezet. Onder meer door ontspanningsoefeningen en meditatie krijgt de lezer heldere handvatten om zijn of haar eigen Ik-kracht te ontdekken of herontdekken. Als de mens zijn eigen Ik-kracht weer gevonden heeft, wordt het leven authentieker en rijker.

Dit boek is geen wondermedicijn en geeft ook geen garanties, maar biedt de lezer wel een basis om een rijker leven te leiden. Door de vele oefeningen en heldere uitleg is het een boek dat de lezer regelmatig opnieuw kan oppakken.

recensie door: drs. Annet Hogenbirk, vrijgevestigd geestelijk verzorger/coach

Associatief geschreven boekje over authentieke innerlijke kracht die door de auteur “Ik- Kracht”genoemd wordt. Het gaat haar om de lezer meer zijn eigen energie te laten benutten door ruimte te geven aan de eigen “Ik-Kracht”. Ze maakt hierbij onderscheid tussen wilskracht en “Ik-Kracht”. Met wilskracht resultaat bereiken kost meer energie dan met “Ik- Kracht”. Bewust deze kracht de ruimte geven maakt een sterkere persoonlijkheid van je. Deze benadering wordt in dit boekje verbonden met onderwerpen als chakra’s, familieopstellingen, de behoeftenpiramide van Maslow, deelpersonen, enkele methodes, ouderdom en tot slot bedrijfsleven.
De veelheid van onderwerpen die passeert, is een persoonlijke selectie van de auteur. Daarmee geeft ze een schets van welke benaderingen zij hierbij waardevol vindt. Deze onderwerpen worden meestal globaal behandeld en geven een blik in de associatieve werkwijze van de auteur als holistisch therapeute. Het boekje besluit met oefeningen waarmee de lezer kan experimenteren, op creatief, fysiek en visueel gebied. Het is een ideeënrijk boekje, dat de lezer aan het denken zet over zijn eigen overtuigingen en motivatie in zijn dagelijkse bezigheden.

Reacties zijn gesloten.